۱۰ نکته کلیدی برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی

۱۰ نکته کلیدی برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی

۱۰ نکته کلیدی برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی 780 520 موعود توکلی

 

۱- راه اندازی فروشگاه اینترنتی فراتر از یک شغل تمام وقت است: روزانه افراد زیادی با ما  تماس میگیرند و قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی را دارند. هدف اکثر این افراد راه اندازی یک کسب و کار دوم در کنار کار اولشون هست و فکر میکنند یک فروشگاه مجازی راهی بی دردسر برای کسب درآمد در این آشفته بازار است که با چند ساعت وقت روزانه می توانند درآمد بسیار زیادی کسب کنند. بر خلاف ظاهر، راه اندازی فروش آنلاین کاری بسیار پیچیده، زمان بر و پردردسر است و از راه اندازی یک کسب و کار سنتی دردسرهای بسیار بیشتری دارد و باید گفت این یک کار تمام وقت بدون حتی یک روز و یک ساعت تعطیلی است.

۲- راه‌ اندازی فروشگاه اینترنتی خوب بسیار هزینه بر است: اکثر افراد بر این باورند که فروشگاههای آنلاین به خاطر نداشتن فضای فیزیکی هزینه بسیار پایین‌تری نسبت به فروشگاه‌های سنتی دارند. این تصور نیز تا حد زیادی اشتباه است. اگر این نکته صحت داشت تمام فروشگاه‌های فیزیکی تا امروز تبدیل به فروشگاه آنلاین شده بودند. هرچند در طول زمان هزینه نگهداری فروشگاه آنلاین کاهش خواهد یافت ولی در شروع کار هزینه‌های سنگین تری را باید متحمل شوید. هزینه‌هایی که ممکن است به آنها توجه نکرده باشید: عکاسی محصولات، ورود اطلاعات به وب سایت، به‌روز کردن اطلاعات، تبلیغات آنلاین، پشتیبانی ۲۴ ساعته فروشگاه، هزینه زیرساخت و… به طور کلی هزینه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی در سال اول بین ۲ تا ۳ برابر یک فروشگاه فیزیکی است ولی در نظر داشته باشید که هزینه‌های فروشگاه آنلاین شما پس از گذشت ۱ تا ۲ سال و با افزایش مشتریان شما به نسبت کاهش می‌یابد.

۳- تامین کالا اصل اول موفقیت یک فروشگاه اینترنتی است: سال‌ها پیش که در بازار کار میکردم دوستی داشتم که همیشه میگفت «سود، در خرید خوب است نه فروش»! این اصل در همه جا از جمله فروش آنلاین نیز صادق است. بنابراین مهم‌ترین اصل برای موفقیت در فروش اینترنتی دسترسی به سورس‌های اصلی، پایین‌ترین قیمت و موجودی دائم کالا است.
اگر در کسب و کار فعلی خود به زنجیره تامین دسترسی دارید مثلا مغازه‌دار هستید و یا وارد کننده و یا پخش کننده هستید (در یک کلام در حال حاضر یک سیستم فروش سنتی دارید)، به عنوان یک مشاور کسب و کار، طراحی فروشگاه اینترنتی را به شما جدا توصیه میکنم. در واقع شما نصف مسیر را رفته اید، اما اگر فقط یک ایده برای راه اندازی یک فروشگاه دارید و هرگز به صورت فیزیکی چیزی نفروخته اید از این رویا صرف نظر کنید چون به احتمال زیاد شکست میخورید.

۴- در حوزه تخصص خودتان فعالیت کنید: و یا به عبارت بهتر تخصصی بفروشید. در واقع این نکته ادامه نکته بالاست. خیلی ها دوست دارند شبیه آمازون و یا دیجیکالای خودمان همه چیز فروش باشند. ولی جالب است بدانید که سود فروشگاه های تخصصی به مراتب بیشتر از فروشگاه های عام است. یک فروشگاه تخصصی به علت تمرکز بر یک یا چند کالای خاص کیفیت خدمات بهتری خواهد داشت و در ضمن سریع‌تر معروف خواهد شد.

طراحی فروشگاه اینترنتی

۵- پلتفرم یا زیر ساخت فروشگاه خود را بسیار بسیار جدی بگیرید و برای آن هزینه کنید: اگر در اینترنت کلمه طراحی فروشگاه اینترنتی یا سیستم فروشگاه ساز را جستجو کنید لیست صدها شرکت کوچک و بزرگ را در نتیجه جستجو خواهید دید و احتمالا از چند صد هزار تومان تا چند ده میلیون تومان می‌توانید برای راه اندازی یک فروشگاه هزینه کنید. اگر از من بپرسید یک فروشگاه اینترنتی چقدر برای من آب میخورد من در جواب می‌گویم یک ماشین برای شما چقدر آب می‌خورد؟ ۴۰ میلیون یا ۴ میلیارد؟ با توجه به پیچیدگی‌های فراوان در این زمینه فقط به ذکر این نکته بسنده می‌کنیم که در زمینه طراحی فروشگاه و انتخاب شرکت طراحی فروشگاه اینترنتی حتما از یک متخصص مشاوره بگیرید.

۶- برای طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای از شرکت‌های معتبر کمک بخواهید. فروشگاه اینترنتی یک وب سایت ساده نیست و شما نمی توانید به سادگی آن را عوض کنید. شاید بعد از چند سال شما هزاران محصول بر روی آن تعریف کرده باشید با لیست بلند بالایی از مشتریان و سوابق خرید آنها و از همه مهم‌تر صفحات با ارزشی که در موتورهای جستجو ثبت شده اند. پس اگر به هر علتی شرکت یا فرد توسعه دهنده به شما سرویس ندهد، تقریبا شما همه چیز را از دست داده‌اید و فقط باید چشم انتظار یک معجزه باشید.

 

می‌خوای یه فروشگاه به وسعت اینترنت داشته باشی؟

ما حرفه‌ای‌ترین فروشگاه آنلاین رو برات طراحی می‌کنیم.

 

۷- شما به یک تیم خوب نیاز دارید. اصل سوم برای موفقیت شما یک تیم خوب است. بر خلاف فروشگاه فیزیکی در یک فروشگاه آنلاین شما به تخصص‌های متفاوتی احتیاج خواهید داشت. شما برای ارتباط با مشتریان و دریافت سفارش به یک یا چند نفر احتیاج خواهید داشت. برای ورود اطلاعات به سایت و به‌روز رسانی فروشگاه به کارشناس تولید محتوا نیاز دارید. امروزه عکس‌ها نقش مهمی در تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری دارند. برای داشتن عکس‌های خوب به یک عکاس و یا یک کارشناس گرافیک برای استفاده از عکس‌های اینترنتی نیاز خواهید داشت. شما به یک یا چند کارشناس بازاریابی آنلاین برای فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و یا تبلیغات احتیاج دارید. البته می‌توانید بخش زیادی از تبلیغات را به یک آژانس دیجیتال مارکتینگ متخصص واگذار نمایید ولی در هر حال به یک متخصص در این حوزه برای مدیریت امور احتیاج خواهید داشت. برای آماده‌سازی سفارشات و ارسال و همچنین تامین کالا احتیاج به یک تیم تامین دارید. بنابراین برای راه اندازی یک فروشگاه حداقل ۶ نفر نیروی انسانی تمام وقت احتیاج دارید و البته برای فروشگاه‌های بزرگ این عدد بسیار بیشتر خواهد بود.

دیجیتال مارکتینگ

۸- اصل چهارم در زمینه فروش اینترنتی تبلیغات آنلاین مناسب است. فرض کنید مغازه‌ای بزرگ در یک کوچه فرعی کم رفت و آمد راه اندازی کرده اید. این دقیقا همان حالتی است که شما پس از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود دارید. اکثر افراد پس از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی منتظر معجزه و سرازیر شده سیل مشتریان هستند! فروشگاه شما باید دیده شود و برای دیده شدن نیاز به استفاده از تبلیغات اینترنتی دارید. مواردی مانند سئو و تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و ایمیل مارکتینگ را بسیار جدی بگیرید. برای تبلیغات آنلاین خود (مخصوصا در سال اول ) بودجه جداگانه در نظر بگیرید.

۹- قیمت رقابتی ضامن تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری است. در فضای فروش آنلاین قیمت پادشاه است. در نظر بگیرید که مشتری با چند کلیک می‌تواند از مغازه شما خارج شده و از مغازه کناری خرید کند. بنابراین در قیمت‌گذاری دقیق باشید و دائم رقبای خود را رصد کنید.

۱۰- در نهایت اگر به فروشگاه اینترنتی به عنوان یک سرگرمی و یا یک تفریح نگاه می کنید می‌توانید به هیچ کدام از موارد بالا توجه نکنید. شما شخصا می‌توانید با استفاده از پلتفرم‌های ارزان یک فروشگاه اینترنتی شخصی داشته باشید و تمامی موارد را شخصا به عهده بگیرید و از یک تجربه جدید لذت ببرید.

یکشنبه‌ها قبل از شروع کار یک مقاله رایگان از لابراتوار رسانه برای بهبود کسب و کار خود دریافت کنید

این مقاله مفید بود ؟
چرا از این پست راضی نبودید ؟
تصویر کپچا

Subscribe for free resources and news updates.