آیت الله هاشمی رفسنجانی بر اثر عارضه قلبی به دیار باقی شتافتند. اکبر هاشمی بهرمانی (زادهی ۳ شهریور ۱۳۱۳ در رفسنجان – درگذشتهی ۱۹ دی ۱۳۹۵ در تهران) مشهور به علی اکبر هاشمی رفسنجانی روحانی سیاستمدار ایرانی، مفسر قرآن، رئیس اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، نمایندهی مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی بود. وی نخستین رئیس مجلس شورای اسلامی و چهارمین رئیس جمهور ایران در دو دوره پیاپی بین سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ بوده و بهعنوان یکی از پرنفوذترین شخصیتهای سیاسی جمهوری اسلامی شناخته میشود. او در همه ادوار مجلس خبرگان رهبری نماینده بوده و از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰، دومین رئیس این مجلس بود. ما نیز به نوبه ی خود درگذشت ایشان را تسلیت می گوییم.
به نظر شما از انتشار خبر درگذشت ایشان در شبکه های اجتماعی چه درس هایی می توان گرفت؟
به این آمار توجه کنید:
هم چنین هشتگ #هاشمی_رفسنجانی در توییتر چندی پس از فوت ایشان به دومین هشتگ پراستفاده در دنیا تبدیل شد، و طی همین یک روز گذشته هشتگ #هاشمی_رفسنجانی و Rafsanjani# در هشتگ های پراستفاده و ترند های توییتر قرار گرفته است.
این خبر به سرعت از طریق شبکه های اجتماعی انتشار پیدا کرد، آیا می توان اینگونه نتیجه گرفت که خبررسانی از طریق شبکه های اجتماعی به یکی از ترند های پرطرفدار شبکه های اجتماعی تبدیل شده است؟
مجله ی فوربز(forbes) ترند های جدید حوزه شبکه های اجتماعی در سال ۲۰۱۷ را اینگونه بیان می کند:
-
پیام رسانی اجتماعی(social messaging)
-
مبارزه با اخبار دروغ (fighting fake news)
-
محتوای موثق و قابل اعتماد مانند ویدئو زنده (Authentic content)
-
افزایش واقعیت (Augmented reality)
-
افزایش استفاده از chatbot ها مانند نرم افزار مسنجر فیس بوک