استارت آپ ، کلمه ای که در سالهای اخیر بسیار شنیدهایم. حتی بعضا شاهد برگزاری گردهماییهای تحت عنوان استارت آپ ویکند در شهرهای مختلف کشور هستیم. اما به واقع تعریف استارت آپ چیست؟
استارت آپ کسب و کاری است که بخشی از آن بر پایه فناوری است. اما هر کسب و کاری که مبتنی بر فناوری های اطلاعات و ارتباطات است، لزوماً یک استارت آپ نیست ، به علاوه همه استارت آپ ها برای اینکه سریع تر رشد کنند به طرزی از وب ، موبایل ، اینترنت و تکنولوژی های مرتبط بهره می برند تا بتوانند در جهت مقیاس پذیری رشد خوبی داشته باشند. در واقع استارت آپ به معنی شرکت نوپا است که قصد دارد ارزش آفرینی کند.
مقیاس پذیری یعنی اینکه بتوان یک مدل کسب و کار را در آینده با افزایش اندکی در منابع مالی، نیروی انسانی و … توسعه داد، به نحوی که تناسب مستقیم بین افزایش هزینه ها و منابع با افزایش سود وجود نداشته باشد و ارزش کسب و کار و سودآوری با نسبت بسیار بالایی نسبت به منابع محقق گردد.
عوامل موثر در موفقیت یک استارتاپ
- مطرح کردن ایده
- انتخاب کردن ایده ای که به شدت برای اجرای آن علاقه مند هستید
- محصول یا خدماتی که افراد به شدت خواهان آن هستند
- به آنچه واقعا جهان با آن روبروست بپردازید
- بر روی بازارهایی که سریع می توان بر آن ها مسلط شد وقت بگذارید
- بازارهای بالقوه را بشناسید
- نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید
- شریک شما باید مهارت های شما را کامل کند
- بیش از ۳ شریک ممنوع
- مسئولیت بپذیر باشید
- از کسانی که قبل از شما بوده اند مشاوره بگیرید
- منابع را در صنعتی که در آن مشغول هستید
- در جستجو ی گوگل حرفه ای باشید
- رقبا را رصد کنید
- از ابتدا برای محصول یا خدمات خود پول دریافت کنید
- بازاریابی را تنها به بودجه بازاریابی محدود نکنید
- در ارائه خدمات به مشتری سریع عمل کنید
تفاوت استارت آپ با سرمایه گذاری در چیست؟
مبنای شروع کسب و کار استارت آپ ، یک ایده خلاقانه و نوآورانه می باشد. به دلیل همین خلاقیت ، استارت آپ ها گاها رقیب ندارند! این نوع شرکت ها باید تمرکز اصلی شان بر روی آگاهی رسانی از ایده شان و اجرای کم نقص آن باشد تا رقابت یا رقبا و در نهایت اینکه ، معمولا بنیان گذاران آن سرمایه اولیه شان را با وام ، قرض و یا پس اندازی اندک تهیه می کنند.
ارزشگذاری استارتاپ از چه لحاظی اهمیت دارد؟
ارزشگذاری مسأله بسیار مهمی است به دلیل اینکه همین ارزشگذاری ها تعیین میکنند که یک بنیان گذار به ازای سرمایهای که دریافت میکند چه میزان از سهام شرکتیاش را باید در اختیار سرمایهگذاران قرار دهد. در مرحله اولیه ارزش شرکت نزدیک به صفر است ، اما ارزشگذاری شرکت باید رقمی بسیار بالاتر از این باشد.