جذب مشتری در کسب و کارها، آن هم در شرایط اقتصادی فعلی کار بسیار سختی است اما غیر ممکن نیست. فرقی نمی کند، چه در این شرایط و چه در شرایط عادی، اگر می خواهید فروش موفقیت آمیزی داشته باشید، باید به جایی بروید که مردم در آنجا حضور دارند. این روزها تقریباً همه مردم، در شبکه های اجتماعی حضور دارند. در نگاه اول، شبکه های اجتماعی جایی برای سرگرمی و اشتراک گذاری عکس های روزمره افراد با دوستان و خانواده آنها به نظر می رسند که البته این دیدگاه تا حدی هم درست است. شبکه های اجتماعی در واقع یک راه ارتباطی مجازی برای اتصال افراد به یکدیگر هستند که آن ها را به صورت دیجیتالی به یکدیگر متصل می کنند. پس می توانید از آن ها برای بازاریابی و جذب مشتری بیشتر هم استفاده کنید.
کسب و کارهای بزرگ، پول و زمان زیادی را در استراتژی شبکه های اجتماعی خود سرمایه گذاری می کنند. در مقابل، کسب و کارهای کوچک تر نمی توانند هزینه ها و بودجه های بازاریابی را تقبل کنند و جذب مشتری از طریق شبکه های اجتماعی هم برای آن ها کار دشواری است. با این حال هر کاری اصول و چارچوبی دارد که اگر رعایت شود، باعث ساده تر شدن روند انجام آن کار می شود. به تبع بازاریابی و فروش از طریق شبکه های اجتماعی هم چارچوب و اصولی دارد که چهار مرحله کلی از آن را در ادامه می خوانید:
مخاطبان خود را بشناسید
مردم برای گسترش ارتباطات اجتماعی خود به شبکه های اجتماعی می پیوندند نه برای دیدن تبلیغات، پس شبکه های اجتماعی جای بمباران تبلیغاتی نیست. جای بمباران تبلیغاتی در مجلات است. یادتان باشد همیشه به کامنت ها یا نظراتی که مشتریان برای شما ارسال می کنند، پاسخ دهید. به این ترتیب هم یک تعامل اولیه ایجاد کرده اید و هم به مرور زمان بیشتر آن ها را می شناسید.
نیاز مخاطبان خود را برطرف کنید
شما به عنوان صاحب یک کسب و کار، مشتریان احتمالی خود را می شناسید، اما آن ها اطلاعاتی درباره شما ندارند. انسان ها معمولاً سراغ کسانی می روند که یک حداقل شناخت درباره آن ها داشته باشند، مشتریان چطور جذب شما خواهند شد؟ محتوای جالب و سرگرم کننده بسازید و آن را منتشر کنید. سعی کنید مطمئن و قابل اعتماد باشید و در قبال آن از مشتریان خود چیزی نخواهید. به زودی مشتریان شما را پیدا می کنند.
قابل اعتماد باشید
شما باید یک وبلاگ یکپارچه در وب سایت خود داشته باشید. باید به مسائل روز رسیدگی کنید که مشتریان شما با آن ها رو به رو هستند، در مورد کسب و کار خود و مسائل روز محتوا بسازید و این پست ها را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. مردم با هدف آگاهی بیشتر درباره شما و خدماتتان، شما را دنبال می کنند، اگر احساس کنند خدمات مورد نیاز آن ها را ارئه نمی کنید، نه تنها پیگیر پست هایتان نخواهند بود بلکه به طور کلی برند شما را نادیده می گیرند. به عبارتی از برند و مجموعه شما زده می شوند. پس سعی کنید از مجموعه خود، نیروی انسانی، محیط کار، خدماتی که ارائه می دهید، محصولاتی که می فروشید و همین طور از رضایت مشتریان خود پست منتشر کنید که بتوانید اعتماد مخاطبان خود را جلب کنید. با تبدیل شدن به فردی قابل اعتماد در صنعت خود، روابط موجود را تقویت خواهید کرد که باعث جذب مشتری بیشتر می شود.
از کانال های چندگانه استفاده کنید
در شبکه های اجتماعی مختلف فعال باشید و سعی کنید در هر کدام از آن ها، مخاطبان هدف را به خود جذب کنید. پر طرفدار ترین شبکه های اجتماعی در دنیا عبارتند از: Facebook ، Twitter ، YouTube ، LinkedIn ، Google + ، Pinterest و Instagram ، که اینستاگرام، فیسبوک، گوگل پلاس و توییتر در ایران به ترتیب بیشتر از بقیه طرفدار دارند. می توانید از این رسانه ها برای بازاریابی و جذب مشتری استفاده کنید.
چطور از طریق شبکههای اجتماعی مشتری جلب کنم؟
برای افزایش فروش، مدیریت شبکه های اجتماعی خودت رو به ما بسپر!
هر کدام از این شبکه های اجتماعی مخاطبان خاص خود را دارند که مشتریان شما هم، بسته به کسب و کاری که دارید ممکن است در هر کدام از آن ها حضور داشته باشند. شما باید دارای یک برنامه بلند مدت باشید که با رسانه های اجتماعی مختلف سازگار باشد. روی یک موضوع یا محور مشخص تمرکز داشته باشید، در شبکه های مختلف هماهنگ باشید و سعی کنید با انتشار محتوای مناسب، تعامل و معاشرت صحیح در شبکه های اجتماعی، تخصص خود را به مخاطبانتان ثابت کنید. با این حال بهتر است به جای اینکه در تمام شبکه ها فعال باشید اما در هیچ کدام موفق نباشید، یک یا دو شبکه اجتماعی را انتخاب و فعالیت خود را در آن ها متمرکز کنید.
میزان موفقیت خود را اندازهگیری کنید
ابزارهای رایگان بسیاری برای نظارت بر تعامل شبکه های اجتماعی شما وجود دارد. مسلم است که این ابزار تنها در محدوده شبکه های اجتماعی مخصوص به خود کاربرد دارند و نمی توانند به شما بگویند که آیا این افراد به وب سایت شما هم مراجعه کرده اند یا خیر.
برای این کار می توانید به کمک Google Analytics تعداد بازدیدکنندگان سایت که از شبکه های اجتماعی مختلف به سایت شما آمده اند را به تفکیک مشاهده و با استفاده از این اطلاعات، یک استراتژی موفقیت آمیز برای شبکه های اجتماعی خود تعیین کنید.
نتیجه گیری
مطالعات نشان می دهد که ۷۰ درصد از کسب و کارها در شبکه های اجتماعی به وجود می آیند و از آن ها برای کسب و کار خود استفاده می کنند. کسب و کار شما در رسانه های اجتماعی شاهد افزایش آگاهی از برند، افزایش ترافیک وب سایت و تعامل خواهد بود. به کمک مراحل بالا و بازاریابی شبکه های اجتماعی ، کسب و کار خود را با جذب مشتریان بیشتر و تقویت روابط تجاری موجود انجام دهید.
در نهایت، با توجه به اینکه اینستاگرام یکی از پر طرفدارترین شبکه های اجتماعی در ایران است؛ اگر برای جذب مشتری و بازاریابی در شبکه های اجتماعی از اینستاگرام استفاده می کنید، می توانید راهکارهایی را که به شما کمک می کنند کسب و کار خود را از طریق اکانت تجاری اینستاگرام بهبود دهید، در کتاب راهنمای اینستاگرام ما بخوانید.