انواع بازاریابی این روزها به طور ملموس در زندگی اغلب افراد به کار می روند و از این رو اکثر افراد با آن ها آشنایی دارند. هرکس که به نحوی برای انجام اموری در کسب و کار، با یک استراتژی و ساختار خاص برای رسیدن به هدف سازمان حرکت کند، با واژه بازاریابی آشنا شده است. شما چطور؟ آیا می دانید بازاریابی چیست؟ آیا می توانید این عبارت را تعریف کنید؟
بازاریابی چیست؟
بازاریابی یک عمل مدیریتی-اجتماعی است که بوسیله ی آن، افراد و گروهها از طریق تولید و مبادله با یکدیگر، نیازها و خواستههای خود را تأمین میکنند. بازاریابی در صورتی اتفاق می افتد که افراد از روش های خاصی اقدام به رفع نیازها وخواسته های خود کنند که آن را مبادله می نامیم. برای آن که این مبحث را به خوبی درک کنیم باید در ابتدا درکی از بازار و عوامل مؤثر در آن داشته باشیم.
تعریف بازار
بازار جایی برای مبادلات بالقوه است. در صورتی که حتی یک متقاضی برای محصولات یا خدمات وجود داشته باشد، می توان گفت بازار وجود دارد. وسعت بازار به عوامل زیر بستگی دارد:
- محصول، مورد نیاز مخاطبین باشد.
- مخاطبین حاضر باشند ، برای به دست آوردن محصول، منابع لازم را مبادله کنند.
انواع بازاریابی
انواع بازاریابی که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند متفاوت و بسیار متنوع هستند. که ما چند نمونه از آن ها را بیان می کنیم:
بازاریابی عصبی
این روش اخیرا مورد توجه فراوانی قرار گرفته است که تلفیقی از دو علم بازاریابی و عصبشناسی است. هدف بازاریابی عصبی، انتقال پیام و مفهوم بازاریابی به افراد و افزایش هر چه بیشتر احتمال خرید توسط مخاطبین است؛ از این رو با استفاده از این روش، بودجه بازاریابی و تبلیغات کاهش مییابد. پس می توان این روش را در گروه انواع بازاریابی ارزان قیمت قرار داد.
بازاریابی سبز
بازاریابی سبز فرایندی اجتماعی است، این روش نیازها و خواسته ها را در زمینه اثرات مضر و مخرب بر روی محیط زیست به حداقل می رساند. این بدیهی است که فعالیت های زیست محیطی در همه معیارهای شرکت به ندرت جای می گیرد. به علاوه بسیاری از شرکت ها ، معیارهای سنتی را برای ارزیابی موفقیت نوآوری های سبز به کار می برند.
این روش می تواند شامل این موارد باشد:
حفاظت از منابع طبیعی، جلوگیری از گرم شدن زمین، استفاده پایدار از منابع، کاهش آلودگی های صوتی و زیستی و…
بازاریابی اجتماعی
هدف اصلی بازاریابی اجتماعی ایجاد تغییر رفتار افراد است، به گونه ای که منفعت خودش و جامعه را در بر می گیرد. به عبارت دیگر هدف اصلی این روش، تاثیر بر رفتار فردی مردم و ارتقاء سطح آگاهی جامعه است نه کسب منافع اقتصادی. از این نوع بازاریابی برای ارتقای بهداشت عمومی، کاهش آسیب های سوانح و همچنین حفاظت از محیط زیست استفاده می شود.
بازاریابی تلفنی
این نوع بازاریابی، یکی از روش های مهم در بازاریابی است. که خود شامل مواردی همچون تبلیغات ، ترویج فروش ، فروش شخصی یا مسقیم می باشد و به علم روابط عمومی نیازمند است.
بازاریابی صنعتی
یکی دیگر از انواع بازاریابی ، بازاریابی صنعتی یا همان B2B marketing است که شامل فروش محصول یا خدمات یک شرکت به شرکت دیگر میباشد. که دارای تکنیک های خاص است و به شیوهای منحصربهفرد اجرا میشود. یک مصرفکننده، محصولات را بر اساس قیمت ، محبوبیت و موقعیت آن ها در بازار و دیگر محرکهای احساسی خریداری میکند، در حالیکه خریداران صنعتی بر حسب قیمت و سود بالقوه محصولات اقدام به خرید آن ها میکنند.
بازاریابی مستقیم
بازاریابی مستقیم نوعی از بازاریابی است که در آن به طور مستقیم با بازار هدف تماس برقرار می شود. بازاریابی مستقیم در حالت شخصی، از طریق تماس های تلفنی، نامه های پستی، فکس و … صورت می پذیرد و در حالت رسانه ای از طریق تبلیغات در مجلات، تلویزیون و …
بازاریابی شبکه ای
یکی از انواع بازاریابی که در سال های اخیر نام آن زیاد به گوشمان خورده است، بازاریابی شبکه ای است. این نوع از بازاریابی، در واقع نوعی شیوه فروش است که در آن محصولات و کالاها، بدون تبلیغات و بدون واسطه به فروش میرسند، افراد پس از خرید میتوانند محصولات را بازاریابی کنند و سود بگیرند. درآمد در این روش، هم از فروش مستقیم کالا و هم در ازای فروش از طریق زیرمجموعه کسب میشود.
بازاریابی حسی
در این روش، که به صورت یکپارچه و سیستمی است، افراد بازار هدف را از طریق تعامل با برند به خود معطوف می نماید. در واقع این نوع بازاریابی، شناسایی و پاسخگویی به نیازها و خواسته های مشتری از طریق ایجاد شخصت در برند و با تولید حس مثبت در زندگی نمایان می شود. کمپین بازاریابی حسی بر اساس یک ارتباط دو طرفه میان برند و مصرف کننده است. که یک تجربه شیرین و خاطره انگیز از برند را در ذهن مشتری خلق می کند.
بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی ارزانترین روش برای رسیدن به مقاصد بازاریابی است. در این نوع بازاریابی، از ابزارهای مختلف دیجیتال و آنلاین برای پیدا کردن مخاطب، تبلیغات و فروش استفاده می شود. علم دیجیتال مارکتینگ که این روزها گسترش زیادی پیدا کرده است و یکی از پر کاربردترین و مدرن ترین روش های بازاریابی در دنیا است، خود، زیرمجموعه های زیادی دارد. از پر کاربرد ترین روش های بازاریابی اینترنتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تبلیغات کلیکی
- بازاریابی محتوایی
- ایمیل مارکتینگ
- سئو و بهینه سازی موتورهای جست و جو
- بازاریابی شبکه های اجتماعی
- و…
امیدواریم هرچند به صورت خلاصه توانسته باشیم درباره انواع بازاریابی توضیحاتی کوتاه را ارائه کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد بازاریابی و روش های بازاریابی جدید؛ مانند دیجیتال مارکتینگ با مشاورین ما تماس بگیرید.
یک کمپین همه جانبه دیجیتال میخوام
اگر میخوای کسب و کارت تو اینترنت بترکونه از همینجا شروع کن