شبکههای اجتماعی در سال گذشته اتفاقات چشم گیری را به خود دید ؛ فیس بوک کاربران اسنپ چت را به سمت اینستاگرام وسوسه کرد. شرکت اپل برنامههایی برای تغییر نوع ارتباط ما با گوشی موبایل اعلام کرد. در سال بعد، پیشرفتهایی در شبکه های اجتماعی در مسیر اصلی قرار میگیرند. در ادامه با این ۱۰ روند آشنا خواهیم شد.
۱) افزایش واقعیتهای افزوده (AUGMENT REALITY)
مهم ترین رویداد که در سالن استیو جابز برگزار شد، از آیفون ۸ و آیفون X رونمایی شد. هر دو دستگاه از چیپ جدیدی تشکیل شدهاند که تجربهی خارقالعاده واقعیت افزوده را به کاربران ارائه میدهد. در حالیکه واقعیت افزوده تاثیر خود را بر بازیها خواهد گذاشت، احتمال اینکه شبکه های اجتماعی راهی برای بهره از این تکنولوژی برند زیاد است.برای مثال، اسنپ چت و اینستاگرام به زودی قابلیتی را به پلت فرم خود اضافه خواهند کرد که به کاربران اجازه خواهد داد تا با دوستانشان در هر جای دنیا سلفی بگیرند یا پروژهی سلبریتیها که به همین شکل است و از واقعیتهای افزوده بهره میبرد. به همین ترتیب، برندها به دنبال راهی هستند تا محصولاتشان در خانههای کاربران شبکه های اجتماعیشان از طریق فیلترهای خاصی پیاده سازی شود.
۲) افزایش شمار استوریهای اینستاگرام
بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر ماهانه از استوریهای اینستاگرام استفاده میکنند که این یعنی ۵۰ میلیون بیشتر از تعدادکسانی که از اسنپ چت استفاده میکنند. استوریهای اینستاگرام یک ساله شده است و تا پایان سال ۲۰۱۸ نصف بیشتر کاربران اینستاگرام از استوری استفاده خواهند کرد. این بدین معناست که برند و کسب و کارهایی که از طریق اینستاگرام با کاربران خود در ارتباط هستند، باید وقت بیشتری برای تسلط یافتن در استوری بگذارند.
۳) سرمایه گذاری ادامه دار دربازاریابی اینفلوئنسرها یا تاثیرگذارها
بیشتر از ۹۰ درصد بازاریابها که استراتژی بازاریابی تاثیرگذاری را به کار گرفته اند معتقدند که این روش موفقیت آمیز است. کمپانیهایی مثل هاب اسپات(Hubspot)، رولکس(Rolex) و نورت فیس(North Face) از شبکه های اجتماعی بر اساس استراتژی بازاریابی تاثیرگذاری برای ارتباط با مخاطبان جدید و بهبود ارتباط با مخاطبان کنونی استفاده میکنند. امسال مشاهده شد که کسب و کارهایی که استراتژیهای تبلیغات سنتی را انتخاب کردهاند برای ارتباط با کاربران شبکه های اجتماعی به تقلای زیادی افتادند. احتمال اینکه در سال بعد برندهای بیشتری که قصد حذف استراتژیهای سنتی را دارند از بازاریابی تاثیرگذاری استفاده کنند، زیاد است.
۴) تمرکز بر نسل Z
تحقیقات اخیر نشان داده است که نسل Z برای خیلی از سازمانها ارزشمند است. امروزه بیشترین سن مربوط به این نسل ۲۲ سال است. آنها به تازگی وارد بازار کار شدهاند و قدرت خرید آنها در آینده افزایش مییابد. کسب و کارها شروع به شناسایی این نسل و نیازهایشان و تغییر استراتژیهای شبکه های اجتماعی بر اساس آنها خواهند کرد.
۵) افزایش مشارکت برند در پلتفرمهای پیامدهی
بیش از ۲٫۵ میلیون افراد در سرتاسر جهان از پلت فرمهای پیام دهی استفاده میکنند و برای ارتباط با مشتریان بر شبکه های اجتماعی تمرکز میکنند. در سال ۲۰۱۸، از برندها انتظار میرود که زمان و هزینه بیشتری برای ارتباط با مشتریان به وسیلهی پلت فرمهای پیام دهی صرف کنند. هوش مصنوعی، چت بتها و دستیاران صدا برندها را قادر میسازند که تجربههای خرید شخصی را در پلت فرمهایی نظیر whtsapp ، kik و Messenger ارائه دهند.
چطور از طریق شبکههای اجتماعی مشتری جلب کنم؟
برای افزایش فروش، مدیریت شبکه های اجتماعی خودت رو به ما بسپر!
۶) گسترش پخش زنده
امروزه برندها چه کوچک و چه بزرگ برای جلب توجه دنبال کنندههایشان شروع به استفاده از لایو یا پخش زنده کردهاند.
در سال ۲۰۱۸، برندها بیشتر به قدرت و تاثیر پخش زنده پی خواهند برد و آن را با برنامههای محتوایی ماهانهی خود ترکیب میکنند. برای مثال یک تولیدکننده کوله پشتی، از طریق پخش زندهی مسابقات رالی در فیس بوک توانسته است رشد زیادی به دست آورد.
۷) تجدید نظر توییتر
رشد توییتر به طور قابل توجهی در سال ۲۰۱۷ متوقف شد. در واقع، لینکدین، فیس بوک و اینستاگرام دنبال کنندههای بیشتری دارند. توییتر همچنان امسال دسترسی به پخش زندهی بازیهای NFL(لیگ فوتبال آمریکایی) را به علت حق پخش آن توسط آمازون از دست داد. احتمال اینکه در سال ۲۰۱۸ مدیریت توییتر تغییراتی در مورد پلت فرمهای اجرایی آن پیاده کند، زیاد است. این تغییرات احتمالی عبارتند از فروش کمپانی به سرمایه گذاران خصوصی، تغییرات پلتفرم برخی از عناصر اشتراک و اصلاح گزینههای تبلیغاتی آن.
۸) قرار گرفتن بیرون رفتنهای دیجیتالی در مسیر اصلی
پارتی در خانه (Houseparty) پلت فرم ویدیویی برای بیرون رفتن است که روزانه توسط یک میلیون نفر استفاده میشود. این پلتفرم توسط نسل Z به عنوان راهی برای بیرون رفتن با دوستان به صورت دیجیتالی مورد استفاده قرار میگیرد. این پلت فرم بسیار موفق بوده است به گونه ای که فیس بوک درصدد سرمایه گذاری برای ایجاد عملکردی مشابه در پلتفرم خود میباشد. میتوان تصور کرد که در سال ۲۰۱۸ فیس بوک محصول مشابهی مثل Houseparty تولید نماید که بر کاربران چیره شود مانند استوری در اینستاگرام.
۹) اسپیسهای فیس بوک در مسیر اصلی
فیس بوک علاقه ای به پخش زنده ندارد؛ در عوض در حال کار کردن بر پروژهای به نام Called Spaces میباشد که به این منظور طراحی شده است تا به دوستان اجازه دهد تا در واقعیت مجازی با هم ارتباط داشته باشند. گفته شده است که فیس بوک صاحب Oculus، شرکت سخت افزاری و نرم افزاری واقعیتهای مجازی (VR) است، پس تعجبی ندارد که بخواهد از این تکنولوژی استفاده کند. اگر موفق شود، اولین محصول شبکهی اجتماعی واقعیت مجازی خواهد بود.
۱۰) پلتفرمهای شبکه های اجتماعی سیاستهای حکومتی قوی را شامل میشوند.
بعد از یک سری تصمیمات بحت برانگیز در طی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، پلتفرمهای شبکه اجتماعی رویکرد اداره رفتار را به پلت فرمهای خود افزودند. فیس بوک هزاران تبلیغات دارد که این طور به نظر میرسد که به مداخلهی روسها ربط پیدا میکند. با انتقادهایی که از فیسبوک و توییتر در سال ۲۰۱۷ شد، احتمال اینکه این پلت فرمها شامل کدهایی از سیاستهای رفتاری و حکومتی برای محافظت از برندها شوند، زیاد است.