واژه ی گیمیفیکیشن در سال ۲۰۰۳ توسط نیک پلینگ مطرح شد اما تا سال ۲۰۱۰ عمومی نشد. در زبان فارسی برای این واژه معادل های مختلفی در نظر کرفته اند از جمله: بازی آفرینی، بازی گونگی، بازی پردازی، بازی کاری، بازی نمایی، بازی سازی، بازی وارسازی و معادل های دیگری که هرکسی طبق سلیقه ی شخصی خود آن را تعریف کرده است. برای خواندن بیشتر از تاریخچه و تعریف های مختلف از گیمیفیکیشن می توانید روی ویکیپدیا کلیک کنید و بیشتر بخوانید.
گیمیفیکیشن استفاده از المان های طراحی بازی در مفاهیم غیر از بازی است. به طور ساده می توان گیمیفیکیشن را استفاده از مکانیزم بازی و جایزه ها درمواردی غیر از بازی ها برای افزایش اشتیاق و تحریک کردن رفتار کاربران تعریف کرد. گیمیفیکیشن را می توان برای مواردی مثل تشویق به اشتراک گذاری، ساخت محتوا، خرید و موارد مشابه و همچنین برنامه های افزایش وفاداری استفاده کرد.
حالا سوال اینجاست که چرا از بازی ها برای تحریک و انگیزش کاربران استفاده کنیم؟چون همه بازی را دوست دارند. تنها در سال ۲۰۱۰ بازی های دیجیتالی ۲۵ میلیارد دلار فروش داشته اند.
حال ما برنامه ای براساس گیمیفیکیشن طراحی می کنیم تا با قرار دادن کاربر در داخل محیطی شبیه بازی آنها را ترغیب به کاری کنیم که مایل به انجام آن نیستند با این کار ما انگیزه و لذت را در آنها تقویت کنیم و دریک کلام لذت بیشتری خلق کنیم .
حالا با چند تا مثال مفهوم گیمیفیکیشن را برای شما روشن تر می کنیم:
- یک مثال ساده گیمیفیکیشن در سازمان تعیین کردن کارمند نمونه است.
- کسب کمربند مشکی کاراته نوع دیگری استفاده از گیمیفیکیشن است.
یک کمپین همه جانبه دیجیتال میخوام
اگر میخوای کسب و کارت تو اینترنت بترکونه از همینجا شروع کن
اگر بخواهیم روشن تر بگوییم گیمیفیکیشن درباره ساخت یک بازی نیست بلکه استفاده از المان های بازی است. نکته این است که با گذاشتن یک بازی بر روی سایتتان نمی توانید یک تجربه زیبا را خلق کنید به طور کل یک وب سایت مبتنی بر شبکه های اجتماعی یک برنامه آموزش کارمندان یا یک برنامه کاهش وزن می تواند با استفاده از گیمیفیکیشن خیلی جالب تر و هیجان انگیز تر باشد.
اگر می خواهید مثال های بیشتری از گیمیفیکیشن در دنیای واقعی مشاهده کنید سایت www.thefuntheory.com را کلیک کنید.
این سایت وابسته به شرکت فولکس واگن است که با هدف تغییر مثبت در نگاه کارمندان ایجاد شده است. چند مثال از این سایت در ادامه آمده است:
- کمربند ایمنی که استفاده از آن برای افراد بامزه است.
- یک سطل آشغال که اگر بطری ای در آن پرت کنید به شما امتیاز می دهد.
- یک دوربین سرعت سنج که اگر ماشین ها با سرعت مجاز از کنار آنها عبور کنند پلاک آنها را در یک لاتاری شرکت می دهد.
- پله های پیانویی: برای ترغیب مردم به استفاده از پله های معمولی به جای پله برقی دستگاهی ساخته اند که با پا گذاشتن بر روی هر پله صدای یک کلاویه از پیانو به گوش می رسد.
تکنیک های استفاده از گیمیفیکیشن در بازاریابی را در مقاله زیر فرابگیرید: