سرعت وبسایت چه اهمیتی دارد؟
فرض کنید کاربری به سایت شما مراجعه کند، در بیشتر موارد اگر کاربر با کندی در وبسایت شما روبرو شود قبل از لود شدن صفحه، سایت را ترک میکند. علاوه بر این، سرعت سایت تاثیر مستقیمی بر رتبه بندی وبسایت در گوگل خواهد داشت. پس نتیجه میگیریم سرعت بالای وبسایت باعث میشود که سایت شما مورد توجه کاربر و گوگل قرار بگیرد.
با ما همراه باشید تا راهکارهایی را به شما معرفی کنیم که سبب افزایش سرعت در سایت شوند.
چگونه سرعت وبسایت خود را محک بزنیم؟
یکی از بزرگترین اشتباهات صاحبان وبسایتها این است که فکر میکنند سایتشان سرعت مطلوبی دارد چون در سیستم آنها سایت با سرعت مناسبی بالا میآید. اما قطعا کاربرانی که موقعیت جغرافیایی مختلفی دارند تجربهی دیگری از سرعت سایت شما خواهند داشت.
یکی از راهکارهایی که موجب میشود تا از وضعیت وبسایت از نظر سرعت مطلع شوید، استفاده از سایتهایی همچون GTmetrix است.
چه عواملی باعث کاهش سرعت وبسایت خواهند شد؟
- هاستهایی که بطور مناسب کانفیگ نشده باشند
- استفاده از پلاگین های نامناسب
- کانفیگ نبودن وردپرس
- حجم بالای صفحه
- اسکریپتهایی همچون تبلیغات، لودر فونت و …
- هاست مناسب
اولین و مهمترین قدم برای افزایش سرعت سایت شما تهیه یک هاست قوی برای وبسایت میباشد. این عامل زمانی که تعداد بازدیدکنندگان سایت شما افزایش مییابد، اهمیت دوچندان (از نظر امنیت و سرعت) پیدا خواهد کرد. پس با شرکتی که از آنجا هاست را تهیه میکنید مشورت کنید و یک هاست مناسب برای خود پیدا کنید.
- استفاده از افزونه cache
صفحههای وبسایت به صورت داینامیک طراحی شدهاند، و با هر ورود کاربر به صفحه باید پردازشهای زیادی جهت نمایش این دیتا صورت بگیرد که Cache این موضوع را حل کرده است. Cache به مجموعهای از دادهها گفته میشود که ذخیرهسازی آنها بصورت موقت صورت میگیرد و در صورت درخواست از آنها استفاده میشود. پلاگینهای کش وردپرس در واقع از هر صفحه یک کپی در حافظه موقت ذخیره میکنند و برای هر کاربر این فایل را نمایش میدهد. بدون اینکه نیازی باشد مسیر طولانی برای نمایش درخواست طی شود. ما پلاگینهای W3 Total Cache، WP Rocket،Lazy Load را به شما پیشنهاد میکنیم.
- بهینهسازی عکسهای وبسایت
استفاده از عکسهای حجیم موجب میشود تا سرعت سایت شما با افت شدیدی روبهرو شود. یکی از سادهترین و در عین حال کلیدیترین راه برای بهینه سازی سرعت وبسایت، بهینهسازی حجم و اندازه تصاویر است.
برای اینکار ما به شما سایت tinypng را پیشنهاد میکنیم. همچنین شما میتوانید از افزونههایی مانند wp compress و یا imagify استفاده کنید.
- کاهش تعداد درخواستهای HTTP
هر بار که بازدید کنندهای به سایت شما مراجعه میکند، مرورگر لیستی از فایلهای مورد نیاز را برای نمایش صفحه درخواست میکند. این درخواستها شامل HTML ، CSS و تصاویر و حتی اسکریپتهای خارجی میشوند. هر درخواست زمان مختص به خود را دربرمیگیرد که ممکن است موجب کاهش سرعت وبسایت شما میشود. ابزارهایی مانند GTmetrix این امکان را به شما میدهند که تعداد این درخواستها را در صفحهی خود مشاهده کنید.
با راهکارهای زیر خواهید توانست تعداد این درخواستها را کاهش دهید.
- از فونتهای گوگل استفاده نکنید
- Fontawesome را غیرفعال کنید
- Gravatar را غیرفعال کنید
شما میتوانید با قرار دادن دو کد زیر در theme childe خود استفاده از فونت گوگل را غیر فعال کنید.
add_filter( ‘elementor/frontend/print_google_fonts’, ‘__return_false’ );
add_action( ‘wp_enqueue_scripts’, function() { wp_dequeue_style( ‘font-awesome’ ); }, 50 );
- شبکه CDN
شبکه توزیع محتوا یا CDN به سرعت سایت را برای بازدیدکنندگان مختلف از سراسر جهان بالا میآورد.
بدون یک CDN، هر بازدیدکننده باید سایت شما را از یک مکان که محل سرور شما هست، دانلود کند؛ اما CDN یک کپی از فایلهای سایت را در مکانهای مختلفی در نقاط مختلف دنیا نگه میدارد. در این صورت، مرورگر بازدیدکننده میتواند سایت را از نزدیکترین نقطه برای او دانلود کند که موجب افزایش سرعت وردپرس در بالا آمدن سایت میشود.
- استفاده از کش کردن مرورگر
این متد متفاوت از متدی است که در بالا به آن اشاره کردیم. در این متد مرورگر فایلهایی را از صفحه در خود ذخیره میکند و هر بار که بازدیدکننده وارد شود، مرورگر آن فایلها را نمایش خواهد داد. برای استفاده از این متد، کدهای زیر را در سایت خود قرار دهید.
<filesMatch “.(ico|pdf|flv|jpg|jpeg|png|gif|js|css|swf)$”>
Header set Cache-Control “max-age=84600, public”
- بهروزرسانی وردپرس
قطعا بروزرسانی نسخه وردپرس تاثیر بسزایی در افزایش سرعت وبسایت شما خواهد داشت. از آنجایی که همیشه در نسخههای جدید، باگها و مشکلات نسخههای پیشین را برطرف میکنند، سایت شما هم از لحاظ امنیت و هم از لحاظ سرعت به سایت شما کمک میکند.
- فشردهسازی فایلهای Java script و CSS
با فشردهکردن فایلهای CSS و JS میتوان سرعت سایت را بالا برد. این کار باعث کاهش استفاده از پهنای باند سایت شما میشود. با فشردهسازی این فایلها، تمام فایلهای CSS و JS را ادغام میکنید و مرورگر کاربر دیگر نیازی ندارد تعداد زیادی فایل CSS و JS را فراخوانی کند.
در این مورد هم افزونههای کش معمولا این فشردهسازی و ادغام را انجام میدهند اما میتوانید از افزونههای مخصوص این کار مثل Autoptimiz نیز استفاده کنید.
شما میتوانید برای بهینهسازی وبسایت خود نکات بالا را مرور و پیادهسازی کنید؛ همچنین برای بررسی بیشتر در این زمینه با مشاوران حرفهای ما در ارتباط باشید.