آنلاین برندینگ به تمامی روش هایی کفته می شود که برند شما را در معرض توجه و نمایش از طریق بازاریابی آنلاین قرار می دهد. برای اینکه بیشتر از آنلاین برندینگ بدانیم و ابزارهای بهبود آنلاین برندینگ را به کارببندیم اول باید بدانیم برندینگ جیست؟
برندینگ، فرآیندی است که در طی آن به جایگاه احساسی و عاطفی یک محصول یا خدمت افزوده میگردد، بدین وسیله ارزش آن برای مشتریان و سایر ذی نفعان افزایش مییابد. برندینگ چیزی بیش از ایجاد یک نام یا لوگوی خاص و زیبا برای یک مخصول یا خدمت است، برندسازی مسیری است که به واسطه آن مشتریان، محصولات و خدمات یک شرکت را درک و تجربه می کنند.
برای ایجاد برند، ۸ ابزار در اختیار مدیران بازاریابی قرار دارد تا از طریق آن با مشتریان ارتباط برقرار کرده و یک برند قوی در بازار بسازند:
- تبلیغات
- روابط عمومی
- پیشبرد فروش
- بازاریابی مستقیم
- فروش شخصی
- بسته بندی
- رویدادها و اسپانسرینگ
- خدمات مشتری
برجسته ترین انواع برندسازی به شرح زیر است:
- برندسازی مشارکتی یا Co-Branding: مشارکت با برندی دیگر جهت دستیابی به هدف
- برندسازی دیجیتال: وب سایت، رسانه های اجتماعی، بهینه سازی موتور جستجو، استفاده از وب برای تجارت
- برندسازی شخصی یا Personal Branding: روش هر فرد برای ایجاد اعتبار و شهرت برای خودش
- برندسازی علّی: برندتان را با یک نیت خیر خواهانه همسو کنید؛ یا مسئولیت اجتماعی شرکت
- برندسازی کشوری: تلاش برای جذب توریست و کسب و کار
از انواع برند سازی برندسازی دیجیتال و یا آنلاین برندینگ در دنیای امروز بسیار حایز اهمیت است. آنلاین برندینگ به بهره برداری تخصصی از بستر اینترنت در راستای برندسازی می گویند. طراحی و بهینهسازی وب سایت، رسانه اجتماعی، بلاگها، انتشار رسانههای چاپی به صورت آنلاین و بازاریابی ویدیویی همگی روشهایی هستند که در رابطه با اهداف برندسازی آنلاین به کار گرفته میشوند.
روش های موثر برای آنلاین برندینگ
هدف اصلی برندسازی آنلاین این است که مصرف کنندگان به صورت مداوم با برند شما درگیر باشند و از این طریق آگاهی برند بیشتر شود. توسعه وبسایت یک بخش کلیدی برندسازی آنلاین به شمار میرود، از این جهت که یک وبسایت توسط افراد و کمپانیهای مختلف برای ارائه محصولات و خدمات یک برند استفاده میشود. تمرکز بر ظاهر یک وبسایت، عملکرد آن و پیام شرکت به منظور ارائه یک تجربه مثبت به بازدیدکنندگان، همگی قسمتی از برندسازی آنلاین به شمار میروند.
توسعه وب سایت برای برندسازی آنلاین همچنین شامل بکارگیری یک وبلاگ برای تولید محتوا برای مخاطبان علاقهمند به موضوعات مرتبط با آن برندو شرکت میشود. برندسازی آنلاین همچنین شامل تعاملها و یکپارچگی رسانه اجتماعی نیز میشود. از تکنیکهایی نظیر بازاریابی مجدد، هدف قراردادن رفتار بازدیدکننده و هدف قراردادن طبق محتوای سایت، به عنوان روشی برای قراردادن یک برند در جلوی مخاطب هدف استفاده میشود. برندسازی از طریق رسانه اجتماعی از طریق به اشتراکگذاری اطلاعات در رابطه با یک برند و تعامل دایم با مشتریان انجام می شود. استفاده از سایتهایی نظیر توییتر، فیسبوک، لینکدین و یوتیوب شکل متداول و محبوبی از برندسازی آنلاین از طریق رسانه اجتماعی محسوب میشود.
#تبلیغات مداوم و خلاقانه
همیشه باید توجه داشته باشیم که محصولات و خدمات خودمان را در قالب روشی متمایز از سایر رقبا ارایه دهیم. این امر می تواند فروش ویژه محصولات و یا ایجاد فروشگاه های اینترنتی متفاوت باشد.
#ارائه ی خدمت مداوم به مشتری
ارائه خدمات قبل و بعد از فروش به مشتریان یکی از ارکان مهم برندسازی است. مشتریان با تبلیغات شفاهی از یک برند، جنبه های مثبت و منفی آن را مشخص می کنند و شما به راحتی می توانید خودتان را به عنوان یک شرکت مشتری مدار؛ که همیشه مایل به برقراری ارتباط با مشتری است معرفی کنید.
#روابط عمومی
طبق گفته روانشناسان برقراری ارتباط مثبت در اشخاص تاثیر بسزایی دارد. سعی کنید با مخاطبین خود در محیط آنلاین ارتباط مثبتی برقرارکنید. به تعهدهای خود پایبند باشید و مشتریان خود را هیچوقت ناامید نکنید.
#فعالیت مستمر در فضای اینترنت
داشتن یک وب سایت بدون فعالیت و یا بدون تعامل با مخاطب و بازدیدکننده امری بی فایده است و از طرف دیگر به روز بودن وبسایت، ارائه محتوای مفید به بازدیدکننده میتواند در مطرح کردن نام برند شما موثر باشد. به یاد داشته باشید فعالیت باعث میشود شما دایم در پیش چشم مشتریان خود قرار بگیرید و این برای همهگیر شدن برند شما در اینترنت و به اصطلاح برندسازی آنلاین موثر است.